Hjem Diverse Bilder Media Terminliste Lenker Gjestebok Kontakt oss

Drivers:   Karin Elise Fossen    Glenn Andre Fossen    Håkon Ask

                            
 

 

 

 


Rotax Max Grand Finale Al Ain 2007

Glenn ble tatt ut som eneste nordmann i klassen Rotax Max til å representere Norge i verdensfinalen i Rotax som gikk av stabelen i November. Løpet ble kjørt i på AL AIN racetrack som lå ca to timers kjøring fra Dubai.
Glenn kjørte som sagt i Klassen Rotax Max og fikk være med etter at vinneren av Rotax Max Challenge
her i Norge ikke kunne stille. Han dro også i lag med Eirik Kvam som kjørte i klassen DD2 noe som var veldig artig siden de går så godt over ens og har konkurrert sammen i minst 7 år.

Grand Finale for og gjøre det så mest rettferdig som mulig stilte BRP Rotax med motorer som var ferdig montert
på de gokartene som vi skulle bruke der nede. I klassen til Glenn var det Intrepid som stilte chassier samt i junior max
i DD2 klassen var det CRG som stilte rammer.
Utdelingen forgikk på den måten at vær fører trakk en ball fra en kurv med et nummer på. Kartene var nummeret så da var det bare og finne den karten som stemte med dette nr. I Klassen til Glenn stilte det 74 deltagere fra 60 nasjoner. Det er den beste føreren fra vær nasjon som får delta samt de som har kvalifisert seg gjennom ulike challenger i verden f. eks Euro challenge, Asia Challenge osv.

Det hele begynte bra på første trening for Glenn der han var veldig rask. Men så begynte det med litt trøbbel. de fikk ikke motoren til gå som den skulle å brukte opp alle tre treningen på det. Det som skyldte problemet var en pakning i eksos ventilen som lakk, noe som resulterte i ujevnt topp turtall samt et dårlig bunn drag.
Men til tidkjøringen fant de ut av problemet med hjelp fra BRP Rotax. Dette merket Glenn på tidkjøringen at motoren fungerte som den skulle og alt lå til rette for en bra tidkjøring. Men med alt for mye fokus på motor hadde det blitt lite tid og fokus på oppsettet på chassiet, så der bommet de veldig siden de fikk nye dekk til tilkjøringen.

Han endte til slutt på en 66 plass noe han ikke var veldig fornøyd med. Glenn var bestemt på og gjøre det bedre, og det gikk fortere og fortere noe som var positivt. På det beste var han bare 5 tiendelere bak de raskeste noe som kunne holdt til å vært med å kjempet
rundt 30 plass. Han kjørte seg opp ca 10 plass i vært heat. noe som dessverre ikke holdt mere til en B-finale. Der kjørte han seg opp fra 30 til 16 plass noe som var respektabelt med de problemene de hadde hatt. Så totalt endte han på en 46 plass av 76 noe som er helt greit.


Bilder finnes her

 

Copyright 2010, Foss1 Motorsport. All rights reserved. Webdesign Glenn Andre Fossen ©